Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

 

Συστατικά:
1 κιλό άγρια χόρτα
μαϊντανό
δυόσμο
μάραθο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 φλιτζάνες γάλα ή γιαούρτι
300 γραμ. φέτα
2,5 φλιτζάνες αλεύρι (περίπου)
λίγο αλάτι, πιπέρι 

Οδηγίες:
Πλένουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζομε σε λεκάνη. Τα αλατίζομε και τα τρίβομε λίγο με τα χέρια μας να μαραθούν. Προσθέτομε τη φέτα τριμμένη, μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνα αλεύρι, λίγο πιπέρι και ανακατεύομαι.

Με το γάλα ή το γιαούρτι, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο αλεύρι και λίγο αλάτι φτιάχνομε ένα πολύ πηχτό χυλό.

Ρίχνομε το μισό χυλό σε λαδωμένο ταψί και απλώνομε τα χόρτα. Στρώνομε πάνω τον υπόλοιπο χυλό, ραντίζομε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνομε σε μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα.

Είσοδος

Remember Me
Facebook Login